Petit fours

van Inez

  • 325 gr pure chocolade
  • 200 gr suiker
  • 5 eieren
  • 100 gr meel
  • een beetje maizena
  • 100 gr boter
  • 6 el water
  • wat drank
  • slagroom
Smelt 200 gram chocolade. Meng de boter, suiker, water en eierdooiers. Meng de chocolade bij het botermengsel.
Splits de eieren. Klop de eiwitten keihard. Roer het chocolademengsel voorzichtig door de eiwitten tot een mooie pasta. Zeef en schep het meel en de maizena door de pasta.
Beleg een bakvorm met beboterd bakpapier en schep er het mengsel in. Bak het in 35 minuten gaar. Prik er even in om te kijken of het af is. Laat het afkoelen.
Smelt 125 gram chocolade met wat drank en een scheut slagroom. Smeer dit uit over het gebak. Versier met vrolijke dingetjes. Als het glazuur hard is geworden snijd dan het gebak in blokjes.
Je kunt onder het glazuur ook nog gezeefde, evenuteel verdunde abrikozenjam aanbrengen.

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje