Panforte di Paulina

  • 175 sucade of bigarreaus
  • 100 g blanke hazelnoten
  • 100 g blanke amandelen
  • 100 g oranjesnippers
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil
  • 75 gr meel
  • 25 g cacao
  • 1 tl kaneel
  • snuf nootmuskaat
  • snuf kruidnagelpoeder
  • 125 g suiker
  • 125 g honing
  • 25 g boter
  • poedersuiker

Verwarm de oven voor op 140°C.

Vet een springvorm van 20 cm Ø in en bekleed met bakpapier of ouwel.
Snijd de sucade of bigarreaus in kleine blokjes. Meng dit met de noten, de oranjesnippers en sinaasappelrasp.
Zeef het meel, cacao en specerijen erbij en meng het goed.
Doe de suiker, honing en boter in een pan met dikke bodem. Verwarm dit totdat de suiker is opgelost. Giet dit bij het notenmengsel en meng alles goed door elkaar.
Schep het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart 35 minuten.
Laat de panforte 20 minuten afkoelen en verwijder dan pas de rand van de springvorm. Verwijder het eventuele bakpapier.
Laat de panforte helemaal afkoelen, bestuif hem met poedersuiker en serveer in kleine punten.
printversie

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje