Kerstcake

van Inez (maar zo lekker als ze hem zelf maakt lukt je natuurlijk nooit)

voor een kleine cakevorm
  • krenten, rozijnen, dadels, walnoten, amandelen totaal 275 gr
  • 125 gr bloem
  • snufje backin
  • snufje nootmuskaat en zout
  • 100 gr boter
  • 100 gr rietsuiker
  • rasp van citroen
  • el marmelade
  • scheutje cognac
  • 2 eieren
  • tl sodabicarbonaat
Verwarm de oven voor op 170 C.
Week de krenten en rozijnen en laat ze goed uitlekken.
Meng in de keukenmachine of in een kom met mixer: bloem, backin, nootmuskaat, zout, boter, suiker, citroenrasp, marmelade, cognac en de eieren.
Meng in een grote beslagkom de vruchten en noten door elkaar. Voeg de meel/boter massa toe en meng.
Los de sodabicarbonaat op in een eetlepel heet water en meng het erbij.
Beboter een kleine cakevorm en leg onderin beboterd bakpapier. Doe het deeg in de vorm, het zal niet echt veel rijzen.
Zet de cake in de oven, verlaag de temperatuur tot 150 C en laat de cake gaar bakken in 2 (!) uur.
De cake is enkele weken houdbaar.
printversie

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje