Karnemelktaart

voor het deeg

  • 125 gr bloem
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 100 gr koude gezouten boter
  • 3 tot 4 eetlepels koud water

voor de vulling

  • 4 eetlepels bloem
  • 250 gr suiker
  • 100 gr gezouten boter
  • 3 grote eieren
  • ¼ liter karnemelk
  • geraspte schil van 1 citroen
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel vanille essence
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel geraspte nootmuskaat
Maak het deeg als volgt: Meng de bloem en de suiker, snijd de boter er doorheen. Roer er met een vork zoveel water doorheen dat het een samenhangend mengsel wordt. Vorm het met je handen tot een bal. Wikkel de bal in plastic folie en leg hem een tijdje in de koelkast. Rol het uit, bekleed een platte vorm van 30 centimter, en zet weer in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180° C.
Maak de vulling als volgt: Smelt de boter. Meng bloem, suiker en de gesmolten boter in een grote kom. Klop de eieren los en meng ze er goed doorheen. Roer er de karnemelk doorheen. Voeg er tenslotte de schil, het sap, de vanille, kaneel en nootmuskaat aan toe. Giet het mengsel in de vorm.
Bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar. Af laten koelen op een taartrooster.

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje