Hongaarse appeltaart

van Diet

voor het deeg

  • 250 gr meel met backin
  • snufje zout
  • 2 el basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1/6 l slagroom
  • 260 gr boter
  • citroensap

voor de vulling

  • 1 kg harde appels (geen moesappels)
  • rasp en sap van ½ citroen
  • 2 el suiker
Verwarm de oven voor op 175°C.
Voeg de ingrediënten voor het deeg bij elkaar en maak er een soort zandtaartdeeg van. Zet het deeg een uur in de ijskast. Rol het deeg ui en spaar een deksel uit. Bekleed een springvorm van 22 cm met het deeg. Prik hier en daar gaatjes in de bodem.
Schil en rasp de appels. Meng de overige ingrediënten voor de vulling erbij en doe het in de vorm. Zet het deksel op de taart vast. Prik enkele gaatjes in het deksel voor de stoom.
Bak de taart in 45 minuten gaar (hij kan een beetje lekken). Bestrooi de taart met poedersuiker.

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje