Havermoutkoeken

voor ongeveer 10 koeken

  • 160 g zachte boter
  • 85 g basterdsuiker
  • 85 g bloem
  • 165 g havermout
  • 1 el golden syrup
  • gewelde cranberries

en/of
  • kokosmeel
  • esdoornsiroop of honing
  • rozijnen, papayablokjes, zaden, noten

Meng de boter en suiker tot een romig geheel. Voeg de bloem toe en meng goed. Voeg in delen de havermout toe. Voeg de golden syrup toe. Meng de cranberries door het geheel.
Zet het deeg minimaal een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175° C

Leg bakpapier op de bakplaat of gebruik koekvormen om al te brosse randen te voorkomen. Draai flinke bolletjes van het deeg, druk ze in het midden even plat tot ongeveer 1½ cm dik.
Bak de koeken goudbruin in 15 à 20 minuten.

Alternatieven:
  • Een deel van de bloem en/of havermout vervangen door kokosmeel.
  • De golden syrup geeft een stevige bite aan de koeken, maar qua smaak is esdoornsiroop of honing ook erg lekker.
  • Behalve cranberries zijn bijvoorbeeld rozijnen, papayablokjes, zaden en noten ook erg lekker in de koeken.
printversie

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje