Granola

  • 3 volle el vloeibare honing
  • 4 el plantaardige olie
  • 300 g havervlokken
  • 40 g sesamzaad
  • 2 tl kaneel
  • 40 g kokosrasp
  • 450 g ongebrande noten en gedroogde vruchten zoals rozijnen, cranberries, banaan, baby vijgen, in stukken gesneden abrikozen en dadels
Verwarm de oven voor op 175°C, haal de bakplaat er uit.

Als de honing niet vloeibaar is, verwarm deze dan voorzichtig zodat hij wel vloeibaar wordt. Meng de olie door de honing, en meng dan de havervlokken, sesamzaad en kaneel er door.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat, zorg dat het vel groter is dan de plaat. Verspreid de havervlokkenmassa hier op.
Schuif de bakplaat in de oven. Schep om de 5 minuten de massa voorzichtig om (dat gaat makkelijk met het bakpapier en een lepel). Voeg na 10 minuten de kokosrasp toe. Bak het totaal ongeveer 25 minuten in de oven tot de massa goudbruin is, blijf om de 5 minuten omscheppen.

Laat de massa helemaal afkoelen en meng dan de noten en vruchten er doorheen.
In een luchtdichte container bewaren, dit is enkele weken houdbaar.
printversie

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje