Frizz

  • 1 pond aardbeien
  • Ĺ limoen
  • 4 koffielepels basterdsuiker of een scheut esdoornsiroop
  • 250 ml zoete Italiaanse spumante wijn
Maak de aardbeien schoon. Maal ze met de suiker of esdoornsiroop helemaal fijn.
Pers de limoen uit. Voeg limoensap en spumante bij de aardbeienpulp en meng.
Schenk in champagneglazen en eet er koekjes bij (bijvoorbeeld kattentongen of shortbread).

Enkele varianten:

Slurry

een non-alcoholische variant

Maal bij de aardbeien 2 bananen mee. In plaats van de wijn neem je yoghurt.

Bellini coctail

een Italiaanse klassieker door Jonathan ingebracht

Heel andere ingrediŽnten: perziken en Prosecco (droge Italiaanse spumante wijn). Ontvel en ontpit de perziken en maal ze. Doe in een champagneglas eerst 1 deel perzikpulp en dan 2 delen Prosecco.

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje