Elfstendekoek

van Arjan die het BKk er mee verraste op een repetitiedag

voor het deeg

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g havermout
  • 170 g bruine basterdsuiker
  • 200 g roomboter

voor de topping

  • 65 g rozijnen
  • 1 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • ½ el custard
  • ½ el bloem
  • 4 goudrenetten of 3 notarisappels
  • beetje citroensap
  • 1 ei
  • amandelschaafsel
Verwarm de oven voor op 160° C

Meng zelfrijzend bakmeel, havermout en 170 g bruine basterdsuiker door elkaar.
Verwarm de boter langzaam tot hij net gesmolten is. Meng de boter door het meelmengsel.
Bekleed een bakblik van 30x16 cm met bakpapier. Doe het deeg in het bakblik, druk het met de bolle kant van een houten lepel goed aan.

Meng de rozijnen, suiker, kaneel, 1 tl bruine basterdsuiker, custard en bloem door elkaar. Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en sprenkel er wat citroensap over. Doe ze bij de rozijnen, en roer door elkaar.
Leg het appelmengsel op het deeg. Klop het ei los en bestrijk de appelmengsel ermee. Strooi er amandelschaafsel overheen.

75 minuten bakken.
Heerlijk, ook zonder sportieve prestatie ervoor of erna!

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje