Eierkoeken

van De Banketbakker - een dag van te voren het beslag maken

  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 g ammonium
  • 100 ml lauwe melk
  • 200 g bloem
  • 50 g maïzena
  • mespuntje zout

Klop de eieren samen met de eidooier, suiker en vanillesuiker.
Los de ammonium op in de lauwe melk en roer dit door de eieren.
Zeef de bloem met de maïzena en het zout bij de eieren. Meng het geheel.
Laat het beslag minstens een nacht afgedekt rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 210° C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier, smeer dit dun in met boter en bestuif dit met bloem. Schep met een eetlepel hoopjes beslag op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de hoopjes.
Bak de koeken 6 minuten. Laat ze uitdampen. Het lekkerste is om ze even in de buitenlucht te zetten zodat de ammoniaklucht helemaal vervliegt.

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje