Devonshire apple cake

van Mary Berry

De hoeveelheden zijn voor een rechthoekige vorm van 30x23 cm.
  • 450 gr appels
  • sap van ½ citroen
  • 350 gr meel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 350 gr basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel amandel essence
  • 225 gr boter
  • geschaafde amandelen
Verwarm de oven voor op 180° C.
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Smelt de boter. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in dunne plakjes. Giet er het citroensap over heen. Doe het meel, het bakpoeder en de suiker in een kom. Klop de eieren los met de amandel essence en meng het samen met de boter door het meel. Mix het geheel goed. Giet de helft van het beslag in de vorm. Leg daar overheen de appelschijfjes. Giet tenslotte de rest van het beslag over de appels (die hier en daar iets zullen uitsteken). Strooi er de geschaafde amandelen overheen. Bak de cake in 75 minuten. Laat hem een kwartier afkoelen en verwijder dan het bakpapier. Eventueel bestrooien met basterd- of poedersuiker. Volgens Mary moet je dit warm eten met Devonshire cream of fromage frais.

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje