Dark Indulgent Chocolate and Walnut Brownies

van Mary Berry

De hoeveelheden zijn voor een vrij platte, rechthoekige bakvorm van 30x23 cm. Reken ze om naar de maat die je zelf gebruikt.
  • 575 gr pure chocolade
  • 225 gr boter
  • 3 eetlepels espresso koffie
  • 3 eieren
  • 225 gr basterd suiker
  • 1 tl vanille essance
  • 75 gr meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 175 gr walnoten
Verwarm de oven voor op 190° C.
Breek 350 gram van de chocolade in stukjes en smelt het samen met de boter au bain marie. Laat het afkoelen.
Hak de rest van de chocolade in kleine stukjes. Breek de walnoten in grove stukken.
Meng in een kom de espresso, eieren, suiker en vanille essence. Voeg langzaam en al roerend de gesmolten chocolade toe.
Vouw het meel met het bakpoeder, de walnoten en de chocolade stukjes door de massa.
Giet het deeg in de (ingevette) bakvorm.
Bak de brownies 40 tot 45 minuten in de oven. Laat het helemaal afkoelen en snijd er dan ongeveer 24 blokjes van. De brownies zijn enkele dagen houdbaar als je ze afgesloten bewaard.
printversie

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje