Crunchy top lemon cake

van Mary Berry, de koningin

voor de cake

  • 100 gr zachte boter
  • 175 gr witte basterd suiker
  • 175 gr meel
  • 2 el bakpoeder
  • 2 eieren
  • 4 el melk
  • rasp van 1 citroen

voor het glazuur

  • sap van 1 citroen
  • 100 gr basterdsuiker
Verwarm de oven voor op 180° C.
Bedek de bodem van een springvorm van 18 cm doorsnee met bakpapier en vet de rand in.
Doe alle ingrediënten voor de cake in een beslagkom en meng met een mixer 2 minuten tot een glad deeg. Doe het deeg in de vorm en bak het 45 tot 60 minuten in de oven (controleer of hij gaar is met een breinaald).
Vermeng de ingrediënten voor het glazuur tot een glad papje.
Zodra de cake uit de oven komt besmeer je de bovenkant met het glazuur. Doordat hij nog heet is trekt het vocht in de cake en blijft er een knapperig korstje over.
Laat de cake in de vorm afkoelen.
printversie

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje