Crêpe Suzette

van Okkie

  • 125 gr meel
  • ¼ l melk
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 50 gr boter
  • 75 gr suiker
  • 1 dl sinaanappelsap
  • ¾ geraspte schil van sinaasappel
  • ½ dl Grand Marnier
  • 1 pak ijs
Maak een glad, dun beslag van het meel, melk, ei en een snufje zout. Bak hier 8 flensjes van.
Laat 50 gr boter langzaam smelten in de koekpan. Los hier de suiker in op. Voeg het sinaasappelsap en de schil toe en laat het even sudderen.
Rol in elk flensje een reep ijs en leg op elk bord twee flensjes.
Verwarm de Grand Marnier, giet hem in de koekpan en steek hem aan. Als de vlam gedoofd is lepel dan het sausje over de flensjes.
printversie

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje