Chocoladehazelnootpasta

pasta gianduja - ook heerlijk met walnoten

Twee hoeveelheden: voor 100 g pure chocolade 54% en tussen haakjes voor 111 g pure chocoldade 75%
  • 50 (70) g hazelnoten zonder vlies of walnoten
  • 38 (60) g fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 100 (111) g pure chocolade 54% (75%)
  • 13 (30) g roomboter
  • 13 (30) g cacaoboter (evt. roomboter)
  • 88 (125) ml volle melk
Verwarm de oven voor op 180° C.

Doe de hazelnoten op een bord of bakvorm en laat ze 10 minuten goudbruin roosteren in de oven, schud af en toe om.
Doe dan de hazelnoten in de keukenmachine en maal ze heel fijn. Doe de kristalsuiker en zout erbij en maal verder tot een smeuïge massa.
Breek de chocolade in een pan met dikke bodem. Voeg de boters toe en laat het op heel laag vuur voorzichtig smelten terwijl je continu roert.
Maak de melk handwarm.
Voeg terwijl de keukenmachine draait de chocoladepasta bij de noten, voeg daarna de melk langzaam bij de pasta.

Doe de chocoladehazelnootpasta in een schone pot en sluit hem. Laat in de koelkast opstijven. De pasta is een paar weken houdbaar.

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje