Apple crumble

ook heerlijk met peren en walnoten

  • 3 appels
  • 100 gr boter plus nog wat
  • 100 gr meel
  • 100 gr suiker plus 1 el
  • evt. kaneel

Verwarm de oven voor op 200° C.
Vet een platte ovenschaal goed in met boter.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe ze in de schaal. Bestrooi ze met 1 el suiker. Strooi er desgewenst kaneel over. Leg hier en daar een klontje boter.
Meng in de keukenmachine de 100 gr boter, 100 gr suiker en 100 gr meel tot een kruimig geheel. Met de hand gaat het ook: meel en suiker in kom, boter er door snijden en tenslotte met de vingertoppen verkruimelen, maar dat is een heidense klus.
Strooi het deegkruim over de appels zodat alles goed bedekt is.
30 minuten bakken tot het goudbruin is.


Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje