Amandelcake

uit het NRC

  • 150 gr witte amandelen
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 50 gr aardappelmeel
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 1 dl vers sinaasappelsap
  • poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180° C.
Maal de amandelen met 50 gram van de suiker tot een rul poeder. Splits de eieren en klop de dooiers met de rest van de suiker tot een schuimige massa. Meng de amandelen en het aardappelmeel er doorheen, daarna het sap en de schil. Klop de eiwitten zeer stijf. Meng het voorzichtig door het amandelmengsel. Giet het beslag in een gladde ingevette taartvorm van 24 cm doorsnee. Bak de cake 45 minuten.
Laat hem afkoelen op een taartrooster en strooi er vlak voor het serveren poedersuiker over heen. Lekker met espresso en dessert wijn.
printversie

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje