Amandelboterkoeken

  • 100 g bloem
  • 75 g amandelmeel
  • ½ tl backin
  • 100 g basterdsuiker, deels vanille
  • snuf kaneel
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 175 g roomboter

Meng in een kom de bloem, amandelmeel, backin, suiker, kaneel en zout. Maak een kuiltje in het mengsel en breek daarin het ei. Meng het ei met een deel van het mengsel tot een dikke pasta.
Snijd de boter in kleine blokjes. Doe deze in de kom, overdek het met droog mengsel en meng het snel tot een geheel. Dit gaat het makkelijkste op een marmeren plaat.
Leg het deeg minstens een ½ uur in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°C.

Deel het deeg in 10 stukken, draai van elk stuk snel een bolletje en druk dat weer plat.
Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat of, nog beter, leg de plakken in kleine beboterde koekvormen van ongeveer 8 cm Ø.
Bak de koeken in 15 à 20 minuten goudbruin.

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje