Aardbeien bavarois

  • 500 gr aardbeien
  • 3 eiwitten
  • 9 blaadjes gelatine
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • sap van ½ citroen
  • 5 dl slagroom
Week de blaadjes gelatine in koud water. Spoel een puddingvorm met het eiwit en plaats de vorm ondersteboven op een diep bord. Laat het eiwit er uit lekken en ewaar het.
Houd enkele aarbeien achter. Wrijf de andere aardbeien door een nylon zeef.
Klop de eiwitten zeer stijf en de slagroom met de helft van de suiker lobbig.
Knijp de gelatine goed uit en los het op in enkele eetlepels kokend water samen met de rest van de suiker. Goed roeren en een beetje af laten koelen. Roer dit mengsel en het citroensap door de aarbeidenpuree. Doe de achtergehouden aardbeien er ook bij.
Schep het eiwit en de slagroom door het mengsel en laat dit, onderwijl roerend, geleiachtig worden. Vul de puddingvorm met het mengsel.
Laat de bavarois koud en stijf worden en stort hem op een vochtige schaal.
Voor sinaasappel bavarois vervang je de aardbeien door ½l sinaasappelsap. Gebruik dan een klein deel van het sap om de gelatine in op te lossen.

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje