Zalm soesjes

van Pamela en Dr. Oetker

voor het deeg

  • 175 g water
  • 40 g boter
  • 1 mespunt zout
  • 125 gr meel
  • 4 eieren
  • 2 tl bakpoeder

voor de vulling

  • 250 g zalm snippers
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl slagroom
  • citroensap, peper, zout, tabasco
  • Verwarm de oven voor op 200° C.
    Eerst de zalmmousse: Hak de zalmsnippers fijn in de keukenmachine. Voeg lepel voor lepel de crème fraîche toe. Klop in een aparte kom de slagroom half stijf. Schep het zalmmengsel door de slagroom. Maak op smaak met een klein beetje citroensap, peper, spaarzaam zout en een drupje tasbasco.
    Laat de zalmmousse opstijven in de ijskast.
    Dan het deeg: Doe het water samen met de boter en het zout in een steelpan met dikke bodem en breng het aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg in één keer al het meel toe. Meng goed tot een gladde deegbal. Zet weer op het vuur en verwarm al roerend 1 minuut.
    Haal de pan weer van het vuur en voeg 2 aan 2 de eieren toe. Meng steeds goed. Voeg tenslotte de bakpoeder toe en meng weer goed.
    Leg op een bakplaat (met bakpapier) met behulp van twee theelepels ongeveer 40 bolletjes deeg ter grootte van een gepelde walnoot.
    Bak de soesjes 20 minuten.
    Laat de soesjes afkoelen (dat gaat vrij snel) en vul een spuitzak met de zalmmousse. Spuit elk soesje vol met zalmmousse.

    Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje