Wraps met gerookte kip en appel-venkel spread

  • 2 kipfilets, zelf gerookt of kant-en-klaar gekocht
  • 2 friszure appels
  • 1 kleine venkel of ½ grote venkel
  • 200 ml Turkse (süzme) of Griekse yoghurt
  • olijfolie, witte wijnazijn, peper, zout
  • 4 wraps van ± 24 cm Ø
  • rucola
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Als je de kip zelf rookt begin daar dan mee.

Hak de appel en venkel heel fijn en doe ze in een bak.
Voeg de yoghurt, 2 el olijfolie, 1 tl witte wijnazijn, peper en zout toe en meng goed. Proef op smaak.

Snijd de kip in kleine reepjes. Als je ze zelf hebt gerookt strooi er dan wat zout over.

Bak de wraps volgens de gebruiksaanwijzing (meestal zon 1 minuut per kant in een hete pan zonder vet roosteren).
Leg op elke wrap 2 volle eetlepels van de appel-venkel spread en smeer het uit in een brede baan in het midden van de wrap. Houd aan de onderkant kant 3 cm leeg.
Verspreid een handvol rucola over de hele wrap.
Leg ¼ van de kip op dezelfde baan als de appel-venkel spread.
Vouw de onderste 3 cm van de wrap omhoog en vouw de zijkanten als een envelop naar binnen. Leg de wrap met de gevouwen kant naar beneden op een bord.

Lauwwarm zijn ze het lekkerste - rooster de wraps met 2 tegelijk om en om in een hete pan en eet eerst deze op voordat je de volgende maakt.
printversie

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje