Uienbroodjes

van de thuiskok

  • 2 uien
  • balsamicoazijn
  • 1 tl thijm
  • 2 bosuitjes
  • 200 g bloem
  • 1½ tl bakpoeder
  • ½ tl sodiumbicarbonaat
  • ½ tl zout
  • 75 g koude boter
  • 1 ei
  • 80 ml karnemelk
  • 1 el zure room
  • grof zeezout
  • Snijd de uien in halve ringen en bak deze in wat boter en olijfolie in 20 minuten zacht en glazig. Voeg een flinke scheut balsamicoazijn toe en laat dit een paar minuten indikken. Snijd de bosui in ringetjes en voeg samen met de thijm toe aan de uien. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
    Meng bloem, bakpoeder, sodiumbicarbonaat en zout. Snijd de koude boter erdoor tot het kruimels zijn.
    Kluts in een andere kom het ei, de karnemelk en zure room door elkaar. Giet dit bij het deeg en meng alles met een vork.
    Meng vervolgens ook de afgekoelde ui erdoor.
    Vorm 6 à 7 balletjes. Druk ze een beetje plat, leg ze op bakpapier en strooi er grof zeezout over.

    Verwarm de oven voor op 225° C terwijl je de broodjes laat rijzen.
    Bak de broodjes ongeveer 12 minuten.
    printversie

    Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje