Uienbrood

Tâtre des Allymes

  • 250 gr koopmans witbrood mix
  • 5 uien
  • 2 el olijfolie
  • 125 gr fromage blanc
  • 125 ml room
  • 2 eieren (of alleen het eigeel)
  • peper, zout, nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 225°C.

Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op het pak.
Snijd de uien in halve ringen en bak ze in de olie op laag vuur in een half uur of meer helemaal zacht.
Doe de fromage blanc, room en eieren in een kom en klop dit goed lang. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe.
Rol het brooddeeg uit tot een ronde lap van 25 cm Ø. Maak een opstaande rand zodat de vulling straks blijft zitten.
Meng de uien door het roommengsel en vul hiermee het brood.

Bak het brood in 35 minuten gaar. Drink er landwijn bij.

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje