Tomaten roquefort taart

  • 180 gr meel
  • 2 tl zout
  • 150 gr koude boter
  • 4 el koud water
  • 400 gr roquefort (of een andere blauwe kaassoort)
  • 3 grote tomaten
  • versgemalen zwarte peper
Doe het meel in een kom en meng er het zout door. Snijd de boter in kleine stukjes en doe ze bij het meel. Snijd de boter door het meel tot het kruimelig is. Voeg het water toe en meng het tot een bal. (Dit klusje is uitstekend geschikt voor de keukenmachine.)
Wikkel het deeg in plastic folie en leg het ongeveer 2 uur in de koelkast tot het stevig aanvoelt.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Rol het deeg uit en bekleed er een quichevorm van 25 cm mee. Bekleed het deeg met aluminium folie of bakpapier en vul met droge peulvruchten. Bak de taart 10 minuten voor. Haal dan de blinde vulling eruit, evenals het folie of papier. Bak de taart dan zonder vulling nog 5 minuten, of tot het deeg goudgeel is. Laat de taart nu iets afkoelen.
Snijd de korst van de roquefort en snijd de kaas in dunne plakken. Leg de plakken kaas overlappend op de taartbodem. Snijd de tomaten in plakken van 1 cm en leg de plakken in een circelpatroon op de kaas zodat deze helemaal bedekt is. Maal er royaal zwarte peper over. Bak de taart 20 minuten in de oven. Laat de taart 10 minuten afkoelen voor je hem opdient.
printversie

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje