Tomaten-ham-taart

van Rolf

  • 1 ons rauwe ham
  • 2 vleestomaten of cherrytomaten
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • olijfolie
  • basilicum, rozemarijn, thijm, knoflook
  • peper, zout
Verwarm de oven voor op 225 C.
Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het uit tot een ronde lap. Bekleed hiermee een platte vorm van 30 cm (of leg het zo op de bakplaat).
Maal de rauwe ham met knoflook fijn en voeg zoveel olie toe dat het net smeerbaar is. Besmeer hiermee het deeg maar laat de rand vrij.
Snijd de tomaten in dunne plakken (cherry: halveer) en leg die op de ham, nog steeds de rand vrijhouden.
Maal de verse basilicum fijn met wat olijfolie. Sprenkel de helft van deze olie op de tomaten en over de rand. Strooi peper en (matig) zout, rozemarijn en thijm erover. Bak in 15 20 minuten.
Zodra de taart uit de oven komt sprenkel je de rest van de olie erover, vooral over de rand.
printversie

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje