Spinaziestrudel

  • 8 flapjes bladerdeeg
  • 7 ons spinazie of 1 pak diepvriesspinazie
  • 1½ ons feta
  • ½ bosje verse koriander
  • 2 eieren
  • knoflook
  • 2 el (mais-)meel
  • sesamzaad
Verwarm de oven voor op 200°C.

Laat de flapjes ontdooien. Kneed ze tot een bal en rol er een lap van 30x30 cm van.
Kook de spinazie en snijd hem fijn of ontdooi de diepvriesspinazie. Laat de spinazie goed uitlekken.
Snijd de feta in dobbelsteentjes en de koriander fijn. Meng feta, koriander, eieren, knoflook en (mais-)meel door de spinazie. Voeg peper, zout en een drupje azijn toe.
Leg het spinaziemengsel op één helft van de deeglap. Vouw de deeglap dubbel en maak rondom dicht. Bevochtig de bovenkant van de strudel (er is vast wel ergens spinaziesap geknoeid) en strooi er royaal sesamzaad over.
25 minuten bakken tot hij goudbruin is.

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje