Sigara boregi

Turkse gevulde bladerdeegrolletjes

  • 2 eieren
  • 150 feta
  • 2 el gehakte verse koriander
  • zwarte peper
  • 8 velletjes üçgen yufka *
  • 1½ dl plantaardige olie
* üçgen yufka is Turks filobladerdeeg. Het zijn vellen van ⅛ cirkel.

Splits 1 ei: eigeel in een grote kom, eiwit in een kleine kom. Meng bij het eigeel de feta, het andere ei, koriander en zwarte peper tot een smeuïge massa.
Klop het eiwit los.
Neem 1 vel bladerdeeg, leg op het brede deel in een streepje ⅛ van het fetamengsel, houd de randen van het deeg vrij. Kwast de punt van het vel in met eiwit. Vouw aan de brede kant de zijkanten naar binnen en rol dan vanaf de brede kant het deeg redelijk strak op. Het eiwit zorgt ervoor dat het rolletje dicht blijft zitten. Leg het rolletje op een schaal onder plasticfolie zodat hij niet uitdroogt.
Ga zo door tot je alle 8 velletjes hebt gevuld en gerold.

Zet een platte schaal klaar met keukenpapier. Verhit in een pan met dikke bodem de olie. Frituur de sigara met 2 of 3 tegelijk tot ze goudbruin zijn. Dit gaat vrij snel dus pas op dat ze niet verbranden. Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken op de schaal. Haal het keukenpapier weg en peuzel snel op.
Heerlijk als borrelhapje maar ook uitstekend bij een maaltijdsalade.
printversie

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje