Preitaart

  • 750 gr prei
  • 200 gr meel
  • 75 cc water
  • 75 cc olie
  • 1 tl zout
  • dikke plak ham of gerookt ontbijtspek
  • 2 eieren
  • geraspte kaas
  • 4 el kwark
  • 1 el meel
  • peper, zout
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vermeng het meel met het zout, water en olie. Kneed net zolang tot het een soepel deeg is. Dit kan niet met een foodprocessor.
Snijd en was de prei en centrifugeer hem. Snijd de ham of spek in blokjes, bak het spek uit.
Maak van de eieren, kwark en geraspte kaas een custard. Voeg een eetlepel meel, zout en peper toe.
Rol het deeg uit en bekleed er een springvorm van 24 cm mee. Meng de prei, de custard en het vlees door elkaar en doe het in de vorm. Bak de taart in 50 tot 60 minuten gaar.

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje