Pizza

  • ½ pak Koopmans broodmix (wit)
  • olijfolie
  • 1 bolletje mozzarella
  • tomatensaus (zie recept of gebruik een pak)
  • knoflook (alleen als je een pak tomatensaus gebruikt)
  • verse basilicum (idem)
  • oregano
  • 75 gr spinata romana (salami)
  • 250 gr champignons
  • 1 rode paprika
  • ansjovis (eventueel)
  • olijven (eventueel)
  • geraspte kaas
Maak de broodmix aan met een fikse scheut olijfolie en 150 ml lauw water. Kneed er een mooi deeg van en laat de bol 30 minuten rijzen op een warme plaats (een oven die op 50 graden kan is ideaal), in een kom afgedekt met een natte doek.
Zet de oven op 250°C. Rol het deeg uit tot een ronde vorm, leg het op een ingeolied bakblik en geef het een randje.
Als je tomatensaus uit een pak gebruikt, meng deze dan met knoflook en basilicum. Op de bodem de tomatensaus, dan de mozzarella in stukjes, de paprika in reepjes, de spinata romana (wij doen hem in knoopjes :-), ansjovis als buitenste rand, en olijven verspreid. Kruiden met zout, peper en oregano, geraspte kaas erover, en als allerlaatse de champignons in plakjes. Bak de pizza 25 minuten.
printversie

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje