Lahmacun

opgerolde Turkse pizza

‘s ochtends voorbereiden
  • 180 gr meel
  • 1 tl zout, 1 tl suiker
  • 75 gr schapengehakt
  • 1 trostomaat
  • ½ ui
  • ¼ rode puntpaprika
  • peterselie, zout, peper
  • 80 gr spitskool
Zet ‘s ochtends het deeg klaar: meng in een kom meel, zout en suiker door elkaar en roer er met een vork 1 dl lauw water bij tot het een samenhangend mengsel is. Voeg zonodig 1 tot 2 el water toe. Kneed het deeg kort tot het glad en soepel is. Doe het deeg terug in de kom, leg er een vochtige theedoek op en laat het minimaal 1½ uur maar liefst 6 tot 8 uur rusten bij kamertemeratuur tot het wat gerezen is.
Verwarm de oven zo heet mogelijk voor (250° C, liefst met hetelucht circulatie), verwarm ook twee bakplaten.
Snijd de spitskool ragfijn.
Maak de vulling door het gehakt, de tomaat, de ui, de paprika, de peterselie en zout en peper heel fijn de malen (dus niet de spitskool erbij).
Verdeel het deeg in vier porties en rol die onde de vlakke hand uit tot bolletjes. Rol ze flinterdun uit tot 20 cm doorsnee en leg ze naast elkaar op de voorverwarmde en met meel bestoven bakplaten.
Strijk het beleg met een vork dun over de pizza’s en bak ze 5 minuten of tot het deeg licht begint te kleuren. Neem ze uit de oven, bestrooi ze dun met de kool en rol ze strak op. Wikkel ze tot halve hoogte in aluminiumfolie en eet ze uit het handje.

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje