Kaaszandkoekjes

van Netty, voor 4 tot 6 personen

  • 120 g boekweitmeel
  • 80 g bloem
  • 100 g geraspte Parmesaanse kaas
  • 2 el sesamzaadjes
  • 125 g boter
  • 1 eigeel
  • zout, peper
Meng boekweitmeel, bloem, kaas en sesamzaadjes door elkaar. Voeg dan boter, eigeel, zout en een beetje peper toe. Meng het tot een samenhangende bal. Voeg zonodig een eetlepel koud water toe. Dit gaat uitstekend in de keukenmachine.
Maak van het deeg 2 dikke rollen van 3 à 4 cm doorsnee. Wikkel ze in vershoudfolie en leg ze minstens 4 uur in de koelkast of laat ze invriezen. Je kunt ze wel enige dagen bewaren in de koelkast.

Verwarm de oven tot 200°C.
Snijd het deeg in plakjes van 1 cm. Bak ze 10 minuten, keer ze en bak ze nog 5 minuten.

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje