Italiaanse / Greenwich Village broodjes

  • 1 pakje gist
  • koffielepel suiker
  • 400 gram bloem
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • rozemarijn, thijm
Meng 225 ml lauw water, suiker en gist, en laat het even staan. Meng in een deegkom 250 gram van het meel, de gist oplossing, en 1 van de eieren. Roer dit goed en laat het 60 minuten rijzen.
Meng er minstens 150 gram meel, een fikse scheut olie en een kleine eetlepel zout doorheen, en kneed het het tot een niet te droge deegbal. Snijd deze in ongeveer 7 stukken, kneed ze individueel, rol ze plat, en laat de deegplakjes weer 60 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 175° C. Bestrijk de broodjes met een mengsel van geklutst ei, thijm en rozemarijn. Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.
Heerlijk met prosciuto, tomaten, basilicum en mozzarella, nog even onder de grill. Maar ja, zo krijg je alles lekker.

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje