Hartig gevulde flensjes

Menu week 906

voor de vulling

  • 1½ pond spinazie
  • zure room
  • 75 gr parmesaanse kaas
  • 150 gr gorgonzola
  • 2 ons gerookt ontbijtspek in plakjes

voor de pannekoeken

  • 6 el maismeel
  • 2 el meel
  • pijpje bier of melk
  • 2 eieren
  • 2 el kwark
  • zout, olijfolie
Verwarm de oven voor op 220°C.
Maak een beslag met de ingrediënten voor de pannekoeken. Bak in olijfolie van dit beslag 6 pannekoeken.
Was de spinazie en kook hem 5 minuten. Laat hem goed uitlekken. Hak hem eventueel fijn. Vermeng de spinazie met bijna alle parmesaanse kaas, peper, nootmuskaat, eventueel wat zout en de room. Verbrokkel de gorgonzola.
Leg laag om laag in een ronde ovenschaal: een pannekoek; spinazie; gorgonzola; spek. Eindig met een pannekoek, dan een laagje spek en tenslotte wat parmesaanse kaas.
Bak het geheel 20 minuten in de oven.

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje