Courgette pizza

voor het deeg

  • 2½ g gedroogde gist
  • 200 g tarwebloem
  • 100 g durum gries
  • 7 g zout
  • scheut olijfolie
  • 150 ml water

voor de vulling

  • 300 g kleine courgettes
    (evt. met bloem)
  • 14 ansjovis filets
  • 150 g mozzarella
  • bieslook
  • olijfolie, peper, zout

Maak een soepel deeg van de ingrediŽnten en laat het rijzen. Makkelijk met een broodmachine.

Verwarm de oven voor op 250° C.

Rol het deeg uit, zorg dat het een opstaand randje krijgt.
Snijd de courgette in dunne plakjes, de eventuele bloemen in reepjes, en verspreid die over het deeg.
Leg de ansjovis er overheen. Snijd de mozzarella in stukken en leg die op de courgette. Snijd de bieslook fijn en strooi die over de pizza. Strooi er wat zout en peper over en giet er een scheutje olijfolie over.

Bak de pizza in ongeveer 20 minuten gaar.
printversie

Terug naar courgette recepten Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje