Cheese and olive scone bake

van Mary Berry

  • 450 gr meel
  • 1½ pakje bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 100 gr boter
  • 200 gr oude cheddar
  • 100 gr ontpitte zwarte olijven
  • 2 eieren
  • melk
  • 25 gr parmesaanse kaas (geraspt)
Verwarm de oven voor op 230° C.
Hak de olijven grof en rasp de cheddar. Doe het meel, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf het met je vingertoppen tot het een kruimige massa is. Meng de cheddar en de olijven er door. Breek de eieren in een maatbeker en vul het aan met melk tot 300 ml. Klop dit los. Voeg zoveel van het eiermengsel bij het deeg tot het een zacht doch stevig deeg is. Kneed het deeg snel en licht tot het glad is en rol het dan uit op een met meel bestoven aanrecht, tot een ovaal (ongeveer 7 mm dik) die op de bakplaat past. Leg het op de bakplaat en bestrijk het met een restje van het eiermengsel. Bak het 15 minuten in de oven. Strooi er dan de parmesaanse kaas over en bak het nog eens 5 minuten.

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje