Brabantse worstenbroodjes

  • pak Koopmans witbroodmix
  • 250 gr gehakt
  • 5 gr Versteeg gehaktkruiden
  • 1 ei
  • 1 beschuit
Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking maar voeg een beetje zout aan het meel toe. Laat het deeg voor de eerste keer rijzen.
Klop het ei los. Maak het gehakt aan met de helft van het ei, de gehaktkruiden en de fijngewreven beschuit.
Draai er worstjes van van 1 cm doorsnee, 8 cm lang.
Rol na de eerste keer rijzen het deeg uit en snijd er lapjes van 12x12 cm van.
Leg op elk lapje deeg een worstje. Rol op, sluit de eindjes van het broodje en leg op de vouw op een bakplaat met bakpapier.
Laat het nu een tweede keer rijzen.
Klop vlak voor de broodjes de oven ingaan de rest van het ei met wat melk los en bestrijk de broodjes hiermee.
Bak de broodjes in 20 minuten in een oven van 200 C.

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje