Bietenquiche

We kunnen niet namaken wat ze in Het Volle Leven in oude Willem doen, maar dit is ook wel lekker - let op de voorbereidingstijd

  • 3 rauwe bieten
  • 7 vellen bladerdeeg
  • uien, knoflook
  • 2 eieren
  • 125 ml slagroom
  • zout, peper, thijm, dragon
  • geitenkaas
  • verse basilicum
Pof de bieten door ze in zilverfolie te rollen en in een koude oven te leggen. Zet de oven op 200° C en laat dit 1½ uur staan. Laat de bieten minstens 1 uur in een dichte oven afkoelen. Haal dan het folie eraf, snijd boven en onderkant eraf en wrijf het velletje eraf.

Verwarm de oven weer tot 200° C, op onder warmte.

Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak er een bal van en rol het uit. Bekleed er een lage bakvorm van 32 cm mee.
Snipper de ui en snijd de knoflook in schijfjes. Bak de uien en knoflook bruin.
Snijd de biet in blokjes of schijfjes.
Klop de eieren los met de slagroom, zout, peper, thijm en dragon.
Verdeel de ui en knoflook over het deeg. Schik de biet eroverheen. Giet het eiermengsel erover en kruimel dan de geitenkaas over het geheel.

Bak de quiche in 35 minuten gaar.
Snijd intussen de basilicum grof. Als de quiche uit de over komt eroverheen strooien en direct opdienen.

Ook lekker met 2 delen biet en 1 deel flespompoen. Zet de pompoen dan in water op het vuur en giet hem af zodra het kookt.
printversie

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje