Asperge taart

van NRC

  • 200 gr meel
  • 100 r harde boter
  • 1 eierdooier
  • 500 gr asperges
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • 3 eieren
  • 2 dl slagroom
  • zout, peper
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de asperges schoon en kook ze in 20 tot 30 minuten gaar. Laat ze uitlekken.
Doe het meel met zout in een kom en snijd er de boter doorheen. Voeg de eierdooier en 2 of 3 eetlepels koud water toe en kneed het tot een bal. Eenvoudig met de foodprocessor.
Rol het deeg uit en doe het in een ingevette platte taartvorm van 24 cm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Doe bakpapier in de vorm en vul hem met een blinde vulling. Bak het deeg een kwartier voor. Verwijder het bakpapier met de blinde vulling.
Temper de oven tot 180°C.
Snijd de asperges in stukje van 3 cm en verdeel die over de taartbodem. Strooi hier de geraspte kaas overheen.
Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Schenk het mengsel over de asperges. Bak de taart in 40 minuten gaar.
Koud of warm allebei erg lekker.

Terug naar Brood en hartige taarten Terug naar het kookboekje