Zalmlasagne

  • moot rauwe zalm van 3 ons
  • 1 pond tomaten
  • 4 ons spinazie
  • 2 ons verse lasagne vellen
  • basilicum of salie (beide vers), zout, peter, nootmuskaat
  • 50 gr boter
  • 50 gr meel
  • melk
  • 250 ml witte wijn
  • 150 gr kaas
Verwarm de oven voor op 180° C.
Snijd de zalm in brokken van 2x2 cm.
Snijd de tomaten in dunne plakken.
Kook de spinazie gaar.
Maak de kaassaus:
Rasp de kaas. Smelt de boter op niet te hoog vuur en voeg het meel toe. Goed roeren tot een glad mengsel. Voeg een flinke scheut (150 ml) melk toe en roer tot het is opgenomen. Voeg scheut voor scheut de wijn toe en roer steeds tot je weer een glad mengsel hebt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en een druppel Worstershire sauce als je die hebt. Voeg de geraspte kaas toe en meng het goed. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken. Als de saus te dik is kun je hem met water voorzichtig wat lengen. Proef op smaak, hij moet stevig op smaak zijn.

Leg in een ovenschaal om en om een laag tomaten met verse basilicum of salie, een vel lasagne, kaassaus, een vel lasagne, zalm met wat zout, een vel lasagne, een laag spinazie, een vel lasagne etcetera. Eindig met een laag kaassaus.
Bak de lasagne 50 minuten.
printversie

Terug naar Aardappelen, pasta en rijst Terug naar het kookboekje