Risotto met venkel en sinaasappel

3e hands van BioBudget

  • 1 ui
  • 1 venkelknol
  • 1 sinaasappel
  • 3 el olijfolie
  • 150 g risotto rijst
  • 50 ml witte wijn
  • ½ l groentebouillon
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • eventueel 1 el peterselie en 1 el dragon, gehakt
Snipper de ui. Snijd de venkelknol in kleine blokjes. Hak het loof voor de garnering. Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en ⅔ van de venkel. Voeg dan de rijst toe en bak even mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de witte wijn. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de bouillon toe, tot de risotto bijna gaar is. Dit duurt 15 tot 20 minuten. Voeg dan de rest van de venkel, de sinaasappelrasp en het sap erbij en laat nog ongeveer 10 minuten doorgaren. De risotto moet romig zijn maar nog wel een beetje beet hebben.
Dien op in warme borden, strooi er de kaas overheen en garneer met het gehakte venkelloof en eventueel de kruiden.
printversie

Terug naar Aardappelen, pasta en rijst Terug naar het kookboekje