Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

  • 1 kleine ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 175 g risotto rijst
  • 1 glas Noilly Prat of witte wijn
  • ½ l kippen- of groentebouillon
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 25 g oude geitenkaas
  • klontje boter
  • rolletje zachte geitenkaas
  • bieslook
Snipper de ui en snijd de bleekselderij klein. Neem een pan met dikke bodem, doe daar een beetje boter of olie in en fruit de ui en bleekselderij zachtjes aan. Voeg de rijst toe en bak deze even glazig. Blus af met de Noilly Prat of witte wijn.
Zet het vuur heel laag. Voeg een scheut bouillon toe en roer goed. Blijf om de 4 minuten een scheut bouillon toevoegen. Roer af en toe en houd het goed in de gaten, iets vaker of minder bouillon toevoegen indien nodig. De rijst moet niet droogvallen maar mag ook niet te vochtig zijn. Vanaf het afblussen duurt het - afhankelijk van het soort rijst - ongeveer 28 minuten tot de risotto gaar is.
Maak intussen de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren doormidden en bak ze op hoog vuur in olie. Voeg peper en zout toe.
Rasp de oude geitenkaas. Snijd de zachte geitenkaas is hele dunne plakjes. Hak de bieslook fijn.
Als de risotto gaar is, voeg dan de paddenstoelen, oude geitenkaas en een klontje boter toe. Roer goed door elkaar.
Doe de risotto in kommen of borden, leg er plakjes zachte geitenkaas op en bestrooi met bieslook.
printversie

Terug naar Aardappelen, pasta en rijst Terug naar het kookboekje