Risotto met gedroogde porcini

  • 150 gr risottorijst
  • 20 gr gedroogde porcini
  • 1 porcini bouillontablet
  • 1 ui
  • boter, olijfolie
  • 20 gr geraspte parmesaan
Week de porcini 20 minuten in lauw water. Los het bouillontabletje op in Ż l kokend water.
Snipper de ui fijn. Verwarm een pan met dikke bodem op matig vuur en doe er olijfolie in. Laat hierin de ui glazig worden.
Voeg de rijst toe en roer goed om zodat alle korrels glazig zijn.
Voeg een goede scheut porcinibouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Zet het vuur laag en voeg nu steeds als de rijst bijna droog is een goede scheut bouillon toe, regelmatig roerend. Houd het deksel van de pan. Gebruik meer of minder vocht, net wat nodig is om de rijst smeu´g te houden. Gebruik op het laatst ook het weekvocht van de porcini. Na 20 minuten is de rijst gaar.
Voeg de uitgelekte poricini toe, een flinke klont boter en de geraspte parmesaan en roer goed door elkaar. Laat het nog even goed doorwarmen en dan direkt opeten.

Terug naar Aardappelen, pasta en rijst Terug naar het kookboekje