Rigatoni met sausijs

over comfort food gesproken - en toch is hij mooi licht

  • 250 g rigatoni (buispasta met ribbels)
  • 200 g verse sausijzen
  • 1 teen knoflook
  • 2 eieren
  • 3 el geraspte parmezaan

Snijd het vel van de sausijzen op en wip het vlees er uit. Snijd het vlees in kleine stukjes.
Pel de knoflook maar laat hem heel.
Zet een grote pan met dikke bodem op laag vuur met wat olijfolie en bak het vlees en de knoflook hierin gaar.
Kook intussen de pasta. Klop de eieren in een kom los en roer er de kaas doorheen.
Plet de knoflook als hij gaar is zodat hij in kleine stukjes valt.
Als de worst gaar is en de pasta beetgaar schep dan met een schuimspaan de pasta bij de worst, zodat er ook een beetje kookvocht mee gaat. Warm pasta en worst nog heel even door.
Zet het vuur uit en meng de eieren goed door de pasta. Maal er royaal verse peper over en serveer direct.

Terug naar Aardappelen, pasta en rijst Terug naar het kookboekje