Ravioli met ricotta

  • 200 gr verse pasta
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr geraspte parmesaan
  • 1 ei
  • verse basilicum
  • zout, peper
Snijd de basilicum fijn.
Meng de ricotta, parmesaan, het ei, de basilicum en wat peper en zout een minuut goed door elkaar tot het een soepele massa is.
Zorg dat je een even aantal lappen pasta hebt, paarsgewijs ongeveer even groot.
Mik op de kleinste lappen van de paren met een ravioli stempel uit waar de vullinkjes terecht moeten komen.
Leg met een theelepel hoopjes ricotta neer.
Maak de randen van de ravioli vochtig, dus om de hoopjes ricotta heen.
Leg voorzichtig van links naar rechts (of andersom) de tweede lap over de eerste heen. Druk steeds voorzichtig zoveel mogelijk de lucht weg.
Stans met de ravioli stempel de ravioli uit. Druk zonodig de randen nog even aan.
Ongeveer drie minuten koken in een ruime pan gezouten water.
printversie

Terug naar Aardappelen, pasta en rijst Terug naar het kookboekje