Quinoa tortilla

voor 2 à 3 personen als hoofdgerecht

  • 1½ kop quinoa
  • 250 g wortel
  • 250 g courgette
  • 250 gruyère
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 eieren
  • 200 g gerookte zalm
  • zout, peper, nootmuskaat
Verwarm de oven voor op 200° C

Kook de quinoa in 1½ kop bouillon in 7 minuten net niet gaar. Giet af en laat een klein beetje afkoelen.
Rasp de wortel, courgette en gruyère op een grove rasp. Doet het in een mengkom en meng er de crème fraîche en de eieren doorheen. Snijd de zalm in stukjes en meng het door de massa. Meng de quinoa door de massa, en voeg naar smaak zout, peper en royaal nootmuskaat toe.
Doe het mengsel in een platte ovenschaal en bak het in 25 à 30 minuten goudbruin.
Warm of lauw serveren.

Het lijkt nog maar een klein beetje op het oorspronkelijke recept (Couscous flan), maar laat dat je inspireren om wat uit te proberen: andere groenten, zonder vis of vlees, met garnalen of spek, en wie weet zelfs met couscous!



Terug naar courgette recepten Terug naar Aardappelen, pasta en rijst Terug naar het kookboekje