Pasta puttanesca

  • 1 spaanse peper
  • 2 tenen knoflook
  • 6 ansjovis
  • 5 tomaten
  • 100 g zwarte olijven
  • kappertjes
  • oregano
  • handvol verse basilicum
  • penne
Verwijder de zaadjes van de peper. Hak de peper, knoflook en ansjovis fijn.
Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de olijven in schijfjes.
Verhit olijfolie in een pan en bak hierin peper, knoflook en ansjovis. Druk de ansjovis fijn, en laat de knoflook niet verbranden.
Voeg de tomaten, olijven, kappertjes en wat oregano toe en laat het een paar minuten pruttelen.
Kook intussen de penne. Hak de basilicum. Meng de beetgare penne door de saus. Schep de pasta op borden en strooi er de basilicum overheen.
Laat de eters zelf peper en zout naar smaak toevoegen.

Terug naar Aardappelen, pasta en rijst Terug naar het kookboekje