Pasta peperonata

van Jamie

  • 2 rode of 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • knoflook, peterselie
  • parmesaan
  • 2 el balsamico- of rode wijnazijn
  • verse pasta (penne)

Haal de zaadjes uit de paprika’s en snijd ze in ringen.
Doe de de parika in een koekenpan met wat olijfolie, peper en zout. Laat op een laag vuur 15 minuten bakken.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Doe de ui bij de paprika en laat nog 20 minuten op laag vuur bakken.
Hak de knoflook en peterselie fijn. Voeg bij de paprika en bak nog 3 minuten mee terwijl je roert.
Rasp de parmesaan. Voeg de azijn en een handvol parmesaan bij de paprika. Roer nog even goed door.
Kook intussen de pasta gaar en giet af. Bewaar wat kookvocht.
Meng de pasta met de saus, voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe. Zet nog wat parmesaan op tafel.
printversie

Terug naar Aardappelen, pasta en rijst Terug naar het kookboekje