Pasta met pesto en kip

van Paul

  • 250 gr fusilli of penne
  • 200 gr kipfilet
  • 100 gr spek
  • 125 gr walnoten
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 60 gr olijven
  • 125 gr pesto (zie recept)
  • 30 gr verse basilicum
  • parmesaanse kaas
Kook de pasta in ruim water met zout al dente. Giet hem af.
Snijd de kip in kleine stukjes en bak deze knapperig.
Snijd het spek ik kleine blokjes en bak deze knapperig.
Rooster de walnoten 2 minuten onder een hete grill en hak ze grof.
Halveer de tomaatjes. Ontpit de olijven en snijd ze in plakjes.
Snijd de basilicum in snippers.
Meng pasta, kip, spek, walnoten, tomaatjes, olijven, pesto en basilicum goed door elkaar.
Je kunt het nog even in de oven doorwarmen, of juist op kamertemperatuur serveren. Bestrooi voor het serveren met geraspte parmesaan.

Terug naar Aardappelen, pasta en rijst Terug naar het kookboekje