Macaroni met lamsgehakt en uitjes in madeira saus

  • macaroni
  • ½ pond lamsgehakt
  • 1 volkoren boterham
  • sap van ½ citroen
  • knoflook
  • 1 tl bruine suiker
  • zout, paprikapoeder
  • 1 ei
  • zilveruitjes
  • 50 gr boter
  • 50 gr meel
  • melk en bouillon
  • borrelglaasje madeira
  • 2 kruidnagels, 1 laurierblad
  • 1 el ketjap
Week de boterham in het citroensap. Maak hier samen met het ei, de suiker, knoflook, zout en paprikapoeder het gehakt mee aan. Draai er kleine balletjes van en bak ze in boter.
Maak een niet te dikke roux van de boter, het meel, melk en bouillon. Voeg hier de madeira, ketjap, kruidnagels en laurierblad aan toe.
Voeg de gehaktballetjes en uitgelekte zilveruitjes aan de roux toe. Laat alles 5 à 10 minuten doorwarmen.
Serveer er macaroni bij.

Terug naar Aardappelen, pasta en rijst Terug naar het kookboekje