Engadiner rösti

van Petra

  • 200 g zachte geitenkaas
  • 1 ei
  • 1 grote ui
  • 4 aardappelen
  • 1 el meel
Klop de geitenkaas en het ei los met een garde.
Rasp de ui grof en meng hem door het kaasmengsel.
Schil de aardappels, rasp ze grof en meng ze direct door het kaasmengsel.
Voeg het meel toe samen met peper, zout en nootmuskaat naar smaak. Meng nogmaals dooreen.

Zet een koekenpan op het vuur, liefst een anti-aanbakpan. Doe er een klein scheutje olie in. Doe dan het mengsel in de pan en druk het mooi glad. Laat de rösti zonder deksel lagzaam garen op heel laag vuur.
Keer de rösti na een half uur, zonodig met behulp van een groot bord dat je eventueel eerst met een klein beetje olie hebt ingevet. Nogmaals een half uur zonder deksel langzaam laten garen.
printversie

Terug naar Aardappelen, pasta en rijst Terug naar het kookboekje